понеделник, 24 декември 2012 г.

Розови сладки с бял шоколад!

Най-после направих и последните сладки от поредицата "Коледни"! Това са едни много любими мои бисквитки, които се правят много бързо и лесно, а най-важното имат неповторим вкус! 
Повече няма да ви обяснявам колко са превъзходни , леки и вкусни, а направо пристъпвам към рецептата :) Тъй като Слънчевата кухня на Ирина е неизчерпаем източник на идеи, рецептата е адаптирана от тук :)

Сладки с бял шоколад

Продукти:
100гр бял шоколад
50гр масло
3 с.л захар
3 суп.лъж. прясно мляко
1 яйце
1 и 1/3 ч.ч брашно
2 пак. ванилия
1/4ч.л бакпулвер
щипка сол
2-3 капки червена сладкарска боя
30г черен шоколад за декорация



Приготвяне: Шоколадът се разтопява с маслото на водна баня и се оставя леко да се охлади. Добавя се захарта и се разбива, докато се получи еднородна смес. След това се прибавя яйцето, ванилията и солта и отново се разбърква. Прибавя се червена сладкарска боя. Накрая се добавя постепенно пресятото брашно, заедно с бакпулвера. Отново се разбърква докато брашното се поеме и стане много меко тесто. Покрива се със свежо фолио и се прибира  в хладилник за 30мин.
Фурната се загрява на 160 градуса. В тавичката се слага пекарска хартия. От сместа се правят малки топчета, които се подреждат върху хартията и се притискат леко отгоре. Пекат се в предварително загрятата  фурна за около 15мин.Когато леко се зачервят значи са готови :)



1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...