Споделено ....

Добре дошли! Много ми е приятно, че сте на страниците на моя дневник! Аз се казвам Антоанета, но всички ме познават като Ани. Дори така се представям при запознанство, когато протоколът не изисква официално представяне. :)
Направих този блог основно, за да мога да съхранявам изпробваните от мен рецепти и да ми е лесно да ги споделям , когато някой проявява интерес към тях.
Ако попитате съпруга ми как съм с готвенето, той най-вероятно ще ви каже, че когато се оженихме през 1998г. изпитвах лека непрязан към мястото в жилището наречено кухня, а фурната ни не веднъж е хващала паяжини. И да си призная той е прав. Така беше :) Да, но човек се променя с годините и ето , че настъпи момент, в който мога да прекарвам в кухнята много повече часове, отколкото в спалнята например :) хихих
Не знам как се промениха нещата, може би просто е дошъл период и ме е обхванала някаква мания по приготвянето на различни ястия, предимно десерти. Факт е обаче , че сладкото ми хоби успя да обсеби мислите и ежедневието ми и дори наличието на три деца не успяха да охладят сладкия ми ентусиазъм.
Трите ми прекрасни деца на 12г, на 4г и на 1г. са едно момиче и две момчета. Дъщеря ми е главният виновник за създаването на този блог и изобщо за страстта ми към приготвянето на сладки изкушения. Съпругът ми е зодия Телец и е ценител на храната като цяло, особено на месните и сладките произведения. Напоследък обаче нещо не е доволен от сладкото ми хоби, защото се отразявало зле на формата му :)
По професия съм юрист, но вече 4-та година съм в майчинство и се чувствам прекрасно. Някой ден сигурно пак ще се върна на юридическото поприще, но още не съм решила под каква форма.
За мен готвенето като цяло е голямо предизвикателство, защото нямам кой знае какви кулинарни умения. Явно обаче хората са прави като са казали , че апетитът идва с яденето. Втора година се опитвам да творя различни , предимно сладки изкушения и се чувствам вече доста в свои води :)
Всяка една рецепта, която ще бъде представена на страниците в блога е приготвена от мен в собствената ми кухня. За някои съм използвала абсолютно едно съм едно рецепти от други кулинарни блогове, а  други съм  интерпретирала през собствения си вкус.
Истински се надявам с времето ентусиазмът да се засилва все повече, а множеството вкусни рецепти да изпълнят страниците на този блог! Още повече ще се радвам да ги споделя с вас.

Приятно четене и кулинарстване!

Ани

7 коментара:

 1. Ани, честита ти четвърта рожба! Да порасне голям и да събере много вкусни рецепти и снимки на красиви торти! Нека ентусиазмът ти да не изчезва въпреки растящите обиколки на съпружеското тяло :-) Успех!

  ОтговорИзтриване
 2. Много благодаря,Диди! Дано!

  ОтговорИзтриване
 3. Ани, чак сега открих блога ти! Възхищавам се на уменията ти и на енергията ти! Ще надничам по-често какво споделяш! Успех!

  ОтговорИзтриване
 4. Здравейте,
  Правите ли торти по поръчка?
  Нещо за 2ри рожден ден на тема Bubble guppies

  ОтговорИзтриване
 5. Здравейте ,искам да попитам :как точно се сглобява торта"Клетка" ? Мисля да направя торта с точно такава форма ,но доста по-висока ! Първоначално си мислех за вита торта (две или три торти една върху друга и върха да се оформи от последната ),но нямам много опит и не знам дали ще се закрепят !Моля Ви за указания.........!Благодаря предварително !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. http://antoaneta77.blogspot.com/search/label/White%20velvet%20cake - ето тук е споделената рецепта

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...