Предпочитани продукти

Тук смятам да споделя с вас продуктите, които аз предпочитам да използвам при приготвяне на рецептите. С времето установих, че е от голямо значение качеството на продуктите за крайния резултат.

Заквасена сметана - в някои рецепти /торта Медовик/ този вид сметана е основен продукт. В тези случаи, предпочитам да купувам пълномаслена от руския гастроном, която е с масленост 24% или 30%. При разбиване тя удвоява обема си и става лека и пухкава, с превъзходен вкус. Няма нищо общо със сметаната, която се предлага в масовите магазини и вериги, която е с масленост 20%. Ако не успея да намеря , тогава се доверявам на Данон


Течна сладкарска сметана - определено вкусът на животинската пълномаслена сметана е страхотен, но и цената й е доста по-висока. Когато не са необходими големи количества използвам пълномаслените сладкарски течни сметани на "Била" или "Лидл", а фаворит безспорно ми е марката "Президент".

В случаите обаче, когато е необходимо голямо количество, тогава предпочитам растителната сладкарска сметана на "Мегле"

или Емил Крема на Алимко


Шоколад - в много от рецептите , когато става въпрос за черен шоколад , използвам на Карфур с 74% какао и съм изключително доволна. Когато ми трябва за шоколадово тесто , най-добре ми се получава с Готварския шоколад на Кауфланд или Лидл, който е 52% какао. Също така шоколадите с различни вкусове-портокал, мента, лешници на Анидор са много сполучливи
Желатин - използвам само и единствено на д-р Йоткер

5 коментара:

 1. здравейте , а какво крема сирене използвате .

  ОтговорИзтриване
 2. Здравей! Извинявам се много предварително че пиша въпроса си тук, но никъде другаде не намерих тази възмовност. Та за шоколадовите блатове с шоколад трети вариянт може ли да се използва 200г шоколад вместо 300? Ще правя кексчета за годишнина в неделя и тази рецепта най ми хареса..

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, мoже, нo мисля, че няма да се пoлучи на мъфини. За мъфини с шoкoлад, ви препoръчвам етo тази рецепта :) http://vkusnoikrasivo.com/recepy/401/%D0%94%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE%20%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%20%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0 катo мoже да прoпуснете белия шoкoлад вътре :)

   Изтриване
 3. Здравейте имате прекрасен блог поздравления за това че споделяте опита си, не всеки го прави! Искам да ви попитам откъде мога да си купя български букви с които да изрязвам захарно тесто! Ще съм ви благодарна ако ме ориентирате! Диди

  ОтговорИзтриване
 4. Здравейте, Диди, мнoгo се извинявам за закъснелия oтгoвoр :) Етo тук има български букви http://www.cookibooki.bg/CB-Molds/CB-FontCyrSans-%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D0%BF-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B2%D0%B8-Sans.html Същo така , акo имате латински букви, с леки размествания и нагласания мнoгo дoбре стават българси. Например английската буква P пoлзвам за Р, а V за Л и така си ги нагласям :)

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...