понеделник, 1 април 2013 г.

Фусили ала "изпразни хладилника"



Понякога ми е много трудно да измислям каква да е вечерята и прибягвам до варианта - каквото има в хладилника :) Така и стигнах до тази рецепта. Най-хубавото в нея е, че става бързо и търпи всякакви вариации.




Преди време бях правила една Мързелива лазаня, която много ни допадна като вкус, но ми се искаше да няма печене във фурна и затова пробвах да направя всичко на котлон в дълбок тиган. Получи се много добре :)




Продукти за 4 порции
1/2 пакет фусили /около 250г сухи/  
200г шунка , нарязана на кубчета
100г гъби, нарязани на кубчета
1 кут. топено сирене или 150г пушено сирене, което може да се замени с всякакъв вид сирене, което обичате
400мл прясно мляко /може да бъде 200мл мляко и 200мл готварска сметана/
50г масло
2 суп.лъж брашно
черен пипер
червен пипер
сол
индийско орехче /има специфична миризма, така че вие си преценете/  


Приготвяне:
Фусилите се сваряват в леко подсолена вода. След това се изцеждат добре и се измиват със студена вода.
В дълбок тиган се разтопява маслото и се добавят нарязани гъби, а след като леко омекнат се слага и нарязаната шунка.
Брашното се разтваря в студено прясно мляко и се заливат  продуктите в тигана. Разбъркват се до леко сгъстяване на соса. Слагат изцедените, сварени фусили.  Разбърква се добре. Ако искате  повече сос, може да добавите още прясно мляко или течна готварска сметана. Накрая накъсвате паченцата топено сирене и захлупвате за 3-4 минути с капак.
Добър апетит :)   



2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...