сряда, 31 октомври 2012 г.

Паяци, черни котки, духове или просто Честит Хелоуин :)

Колкото и да се опитвам да се противопоставям на празнуването на подобни празници, те настойчиво навлизат и в моя дом :)


Децата са толкова ентусиазирани през последните дни, че някак си не успях да се противопоставя на желанието им да се маскират - Тя като вещица от Хари Потър, а Той - като малко сладко духче :) Най-малкият член на семейство трудно бихме го маскирали, тъй като не понася никакви атрибути по себе си :) 
Та така, ясно е , че празник ще се празнува :) А може би и добре ще ми се отрази, защото нещо последните дни съм в Сатурнова дупка, която много упорито се опитва да ме погълне :) А пък как празник, без нещо сладичко :)
И тъй като нямах никакво време, а ме чакаше правене и декорация на още една торта, която в най-скоро време ще ви покажа, трябваше да действам бързо.
Моите деца фенове на шоколадовите торти и за това заложих на какаови блатове и Шоколадов мус с крема сирене и заквасена сметана, като му прибавих малко печени лешници.
Ето точната рецепта:

ШОКОЛАДОВ МУС
Продукти:
400г течна сладкарска сметана
200г черен шоколад
200г млечен шоколад
200г крема сирене
100г пудра захар
200г заквасена сметана
100г безсолни печени лешници

Приготвяне:
Сметаната се слага да се загрее на котлона и към нея се добавя натрошения шоколад. Разбърква се докато шоколадът се разтопи напълно и се прибира за няколко часа в хладилника. След това сместа се разбива с миксер на пухкав крем. Крема сиренето също се разбива с пудрата захар и се добавя заквасената сметана. Всичко това се добавя към шоколадовата смес и се разбърква добре. С този крем може да измажете цялата торта, но на мене ми трябваше да е бяла отвън, затова разбих прясно мляко, сметана и инстантен крем и измазах с него.

Украсатата е по ваше желание и въображение :)


HAPPY HELLOWEEN


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...