събота, 1 декември 2012 г.

Цитрусови мъфини с парченца шоколад и шоколадов крем

На 1-ви декември 2012г моя много близка приятелка организира Бургас Еспо "Всичко за вашия празник" . Специално за нея направих декорирани с коледна украса меденки . В деня на изложението обаче, реших, че не мога да отида с празни ръце и ще забъркам едни мъфини. Искаше ми се да са с някакъв по-различен дух, който да съответства на кодения дух и настроение и затова се спрях на цитруси и шоколад :)

Цитрусови мъфини
Продукти за 16 бр

2 яйца
1/2 ч.ч меко масло /около 100г/
100 мл. прясно мляко
100 мл прясно изцеден сок от лимон, портокал и мандарина
1/2 ч.ч кафява захар
1/2 ч.ч бяла захар
1ч.л настъргана лимонова кора
1ч.л. настъргана портокалова кора
1 щипка индийско орехче
1 ванилия
1 бакпулвер
2 1/2 ч.ч брашно
150г шоколадови калети
Приготвяне:
Яйцата, захарта и маслото се разбиват на пухкав крем. Добавя се прясното мляко и изцедения сок. След това се слагат настърганите кори, индийското орехче и ванилията. Накрая се добавя брашното и бакпулвера. Разбърква се леко, колкото да се поеме брашното и да стане еднородна сместа. Добавят се шоколадовите копчета. Сместа се разпределя в предварително подготвена с книжни капсулки форма за мъфини. Пече се в предварително загрята на 170 градуса да около 12-15 минути или до суха клечка.

Моите мъфинчета са декорирани с
 Шоколадов крем -ганаш
Продукти:
200 г подсладена течна сметана
200г черен шоколад


Приготвяне:
Сметаната се загрява , без да завира и в нея се натрошава шоколада. Бърка се до пълното му разтопяване. Охлажда се за 3-4 часа в хладилника и после се разбива с миксер на пухкав крем





2 коментара:

  1. Много хубаво изглеждат! Ще ги пробвам непременно.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, много хубава рецепта! Възможно ли е да се замени този лимонов сок, ако не искаме да станат цитрусови мъфините и с какво? Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...