вторник, 26 февруари 2013 г.

Най-вкусните солени гризинки


Малко с предубеждение подходих към тези гризинки, заради изварата в тях, но казано често съм сгрешила в преценката си. Това са едни от най-вкусните соленки, които сме хапвали в къщи. Благодаря на Лабрекс за споделената рецепта! Тя е с много малко продукти и изключително лесна и бърза. Аз промених малко количествата, защото първия път като ги направих ни се сториха много малко :) Кръстих ги гризинки, защото децета така им казват :)



 ГРИЗИНИ С ИЗВАРА

Продукти:
300г извара
300г брашно
200г меко масло или мас
/може и маргарин, но аз не го използвам/
1 яйце
сол или подправки по желание /аз не изполвам/
семена за поръсване

Приготвяне:
Маслото се претрива на трохи заедно с брашното. Изварата се смесва с яйцето, като 1/2 от белтъка  се отделя за намазване, но може и той да се сложи вътре. Прибавя се към маслената смес и се замесва меко тесто. В началото може да ви се стори , че става на трохи, но постепенно от топлината на ръцете става страхотно мекичко тесто. Пече се в предварително загрята  фурна на 200 градуса докато се зачервят!
Съвет: Може да смесите и всички продукти едновремено направо с ръце, получава се лесно и бързо :)

В къщи много е трудно да се изчакат да изстинат, но тогава определено са още по-хубави







2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...