събота, 2 март 2013 г.

"Книга за джунглата" / Тoрта "Династия"

На много деца тази книжка и филмчето са им любими.

Да си кажа честно и аз много ги харесвам. Когато разбрах, че ще правя подобна торта се зарадвах, защото като цяло харесвам сюжетните торти, които могат да пресъздадат някаква сцена или част от самото произведения. Имах няколко идеи в главата си, но накрая се спрях на главните герои Маугли, мечока Балу и тигъра Шир Хан, естествено джунгла без банани и маймуни няма как да стане :)


Тортата вътре е отново "Династия", защото малкият рожденик е внук на жената , за която беше тортата с лалетата и много е харесал вкуса й. Рецептата няма да ви я показвам отново, просто направих двойна доза за тава с размери 26см.


Тортата става доста голяма и тежичка и затова отстрани след като я измазах с остатък от крема, залепих предварително изрязани готови пандишпанени платки, за да може те допълнително да придържат тежестта.
Мечокът е доста голям и за да не бъде прекалено тежък и да тежи допълнително на тортата, вътре го направих с алуминиево фолио, като използвах постъпковите снимки, които Ани Савенко така добре е представила в нейния блог :)

Нямам все още хубави снимки от рождения ден, а само такива които са направени с телефон, ако искате може да ги разгледате в Тортения свят на Ани във ФБ .

Тортата още веднъж казвам, че е уникално вкусна и изключително харесана, така че не пропускайте да я направите, за да се насладите и вие на прекрасния вкус



1 коментар:

  1. Честит Национален празник,Ани!
    Много са ми любими твоите торти и с удоволствие очаквам всяка следваща.
    Хубав празничен ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...