четвъртък, 23 май 2013 г.

Честит първи рожден ден, SWEET MAGIC !

Ето, че днес моето "четвърто детенце" порастна и стана на 1 годинка. Как бързо лети времето само. Преди една година, когато пуснах първата публикация, нямах предства какво ми предстои. А сега ще отпразнувам първата годинка на любимото си местенце за отдих и разтоварване от натовареното ежедневие с почти 90 публикации и 90 000 посещения. Страхотно съвпадение, нали?
Благодаря на всички, които през изминалата година се отбиха в Сладка магия и  намериха частица от своята магия за приготвянето на нещо вкусно и красиво. Ще съм много радостна и удовлетворена, ако поне половината от нещата, които съм ви представила сте ги пробвали и са ви са се получили и харесали

И тъй като ще празнуваме първи рожден ден, много ми е приятно да споделя с вас три торти правени именно за този първи голям празник на в живота на всяко детенце.

HAPPY  FIRST BIRTHDAY SWEET MAGIC


ТОРТА С ПЕПЕРУДИ

Първата торта направих за първата годинка на племенницата на моята приятелка Калина. Още в началото на март месец, тя ме беше предупредила за предстоящия празник, който беше чак на 11-ти май, но тя искаше да е сигурна, че няма да й откажа да направя тортата и затова ме подготви от рано :) . Малката кукла щеше да празнува 1-вата си годинка и съответно я чакаше голям празник. А за празника след рожденичката най-важна е тортата, нали така!? Калина ми изпрати няколко модела на торти, които беше харесала заедно със сестра си /майката на рожденичката/ Всичките бяха много хубави, но на мене ми се искаше малката Дани да има нейната специална торта. Реших да се спра на нежни цветове, пеперуди и цветя и мисля, че не сгреших. Поръчителката, майката и гостите са били очаровани от тортата. Самата рожденичка е нямала търпение да обере всички пеперудки и цветя.


Бъди живо и здраво, мило дете! Празнувай прекрасни рождени дни, заобиколена винаги от много топлина, обич и положителни емоции :) Честит първи рожден ден :)



За вкуса на тортата Калина искаше нещо и свежо, предвид топлото време, което тази година дойде рано, рано. Двете заедно се спряхме на сочни маслени блатове, сиропирани с домашно сладко от бели череши, лек крем от маскарпоне и заквасена сметана и банани за разкош :)


ТОРТА ЗА БАЛЕРИНА

Втортата торта е  също за една малка красавица, която празнува първата си годинка. Визията на тортата е вдъхновена от тоалета , който ми изпрати майката на рожденичката. Пола за малка балеринка и блузка, на която също има балеринка. По настовяне на майката имаше и пеперуди за още по-празнично настроение. Изобщо момичешките торти са много хубаво нещо. За съжаление малката рожденичка беше болничка и купонът беше отложен. Искам да й пожелая да расте много здраво и весело дете и да радва с прекрасната си усмивка всички, които я обичат!




Вкусът на тортата е комбинация от ванилов и шоколадов вкус - ванилови маслени блатове и шоколадов мус с крема сирене /вариант І/ !


ТОРТА "ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ"

Третата торта е правена доста отдавна, преди повече от 1 година, но досега не остана някак си време да ви я покажа. И тъй като днешната публикация е посветена на торти за първи рожден ден, реших, че моментът за нея е настъпил. Направих я за пръвия рожден ден на моето малко момченце. Това е една от любимите ми като вкусове торти и горещо я препоръчвам. Рецептата е "Среднощно вдъхновение" на Ирина Купенска.
Тъй като Матео празнува в началото на пролетния сезон, когато тепърва времето се стопля ми се искаше и тортата да е с такова настроение, затова се спрях на тази визия, вдъхновена от една от тортите на прекрасната Мина Бакалова.


Явно желанието ми за хубаво време точно тогава е било много силно, защото на самият рожден ден слънцето беше много благосклонно към наси успяхме да празнуваме навън :)



След толкова много торти, които ви представих, се надявам, че не съм станала досадна. :) Пожелавам си и през следващата година да имам време и възможност да се отдавам на сладките си занимания и да ви показвам всяка сътворена от мен Сладка Магия. Очаквайте още много сладки рецепти, а надявам се да остава време и за други кулинарни експерименти :)


3 коментара:

  1. Ани, честита първа годинка на блога! Пожелавам ти много верни читатели!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, честита годинка на твоето сладко "дете"! Много почитатели и сладки вдъхновения ти пожелавам!
    Обичам те и те целувам, а на Матео ще му изям папионката! Тортите са прелестни, балерината ми е фаворит!

    ОтговорИзтриване
  3. Мира Илиева24 май 2013 г. в 23:52

    Много нови вдъхновения,Ани! Другото е талант, а при теб той блика на силни струи!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...