неделя, 28 октомври 2012 г.

Колкото повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух :)

От скоро съм  притежател на едни много сладурски формички за сладки и цяла седмица чаках да дойдат почивните дни , за да ги пробваме с децата!

 Освен това днес най-малкият член на нашето семейство става на 1г и 6 месеца , та ето че и повод имаме.  Мечо Пух, Тигър, Мини и Мики Маус, Аристокотката Мари бяха в очакване и само трябваше да забъркам някое по-лесно тесто, за да да ги направим :) Естествено децата бяха по-въодушевени от мен :)))



ВАНИЛЕНИ МАСЛЕНИ КУРАБИЙКИ

Продукти
125г /1 пак/ меко масло
1/2 ч.ч пудра захар
2жълтъка
2 ванилии
1/2 ч.л бакпулвер
2 1/2 ч.ч брашно
/по желание може да се добавят канела, джинджифил, карамфил и така ще получите прекрасни коледни сладки/ 

Приготвяне:
Мекото масло се разбива на крем с пудрата захар, прибавят се жълтъците и ванилията. Накрая постепенно се добавя брашното,докато се получи меко тесто. Може и повече брашно да сложите, в зависимост от големината на яйцето. Завива се с домакинско фолио и се оставя в хладилника за един час. След това се разточва кора и се изрязват желанието формички:) Може да се разточи тънка 2-3мм кора и тогава ще се получат много крехки и хрупкави бисквитки. Ако е по-дебела кората около 4-5 мм, стават като маслените курабийки от доброто старо време :) Пекат се в предварително загрята на 170градуса фурна до леко порозовяване. 
Съвет: Аз разточвам маслената кора направо върху хартия за печене и по този начин избягвам да пренасям курабийките, тъй като тестото е доста меко и това ги деформира.  

 



8 коментара:

  1. Сладурски формички, сладурски бисквитки за сладури!
    Поздрави и хубава есенна неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз откакто си купих формички а сладки, непрекъснато се чудя какво ново да измисля, че да ги приложа, тези курабийки може и да ги пробвам, изглеждат много вкусни, макар да съм скарана с месенето на тесто по принцип. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роисче,то това тесто изобщо не се меси, просто като стане достатъчно гъсто да не може да го бърка миксера, тогава само се събира на топка и е готово, хич не му трябва месене като на тестата , в които има мая :) Така, че чакам твоите сладки :)

      Изтриване
  3. Браво за сладурските бисквити! Убедена съм и че са много вкусни!

    ОтговорИзтриване
  4. Много са готини! И формичките, и сладките! Жалко, че имам забрана за сладки изделия отново :-)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...