петък, 25 януари 2013 г.

Кейк попс мания!

Когато направих първите си домашни бонбони бях сигурна, че ще се поддам на изкушението в най-скоро време да направя и така актуалните в момента кейк попсове. 
Хубавото при тях е, че могат да се съчетават по много начини и вкусове, защото основните съставки се доближават  до тези на повечето торти.
Тук можете да видите нагледно с видео материал как се приготвят. 

Изключително лесно и приятно занимание с много вкусен краен резултата. В днешната публикация просто ще ви дам няколко идеи, а вие ще прецените как да ги направите :)

Кейк попс "Трюфел" 
1 блат от торта "Трюфел" се натрошава и се смесва с 1/4 част от крема. Размесва се много добре и при необходимост се добавя млако течна сметана или пък още трохи от блата. Оставя се в хладилника за около 2 часа. С помощта на малка лъжичка се загребват равни части от сместа и се оформят топчета. Ако усетите, че от топлината на ръцете се размекват, може пак да се прибират за кратко в хладилник. След това всяко се набожда на клечка и се декорира по ваше желание :) 

Кейк попс "Червено кадифе"
1 блат от торта "Червено кадифе" се натрошава много добре и се смесва с около 1/3 от крема. Разбърква се и при необходимост се добавя млако течна сметана или пък още трохи от блата. Оставя се в хладилника за около 2 часа. С помощта на малка лъжичка се загребват равни части от сместа и се оформят топчета. Ако усетите, че от топлината на ръцете се размекват, може пак да се прибират за кратко в хладилник. Разтопявате на водна баня в дълбок съд /може и чаша/ 100г бял шоколад и му добавяте 1 суп.лъж олио. След като всяко от топчетата бъде набодено на клечка се потапя в шоколада докато се облее от всички страни. Леко се изтръсква , за да падне ненужното количество и се набожда на стериопор , за да изсъхне. Декорацията отново е по ваше желание.



Кейк попс с шоколадова заливка
Приготвих ги за 13-тия рожден ден на дъщеря ми и имат същия вкус като тортата, която ви представих тук. 1 блат и 1/4 от крема стига за около 30 попсчета. Приготвянето е по гореописания начин :) 



3 коментара:

  1. Евала за търпението, аз не знам дали ще потретя тази мания :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аааа, не така, Диди, аз от теб се запалих :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, абсолютно споделям мнението ти, че са много забавни, лесни и ефектни! А тортата Червено кадифе е невероятно вкусна и ефектна. И ние я обичаме у дома!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...