неделя, 21 октомври 2012 г.

Мъфини с пълнеж по желание :)

Ето, че вече отминаха големите горещини и аз отново започвам да приготвям любимите си мъфини. През лятото почти не правя, защото печенето на блатовете за торти ми е достатъчно в горещините. Но сега вече е хладно, а какво по-хубаво от прясно изпечено мъфинче с чаша кафе! :) Освен това не изискват бъркане с миксер и стават за отрицателно бързо време :)

Тъй като моята Сладка магия започна от Готварския форум на Бг мама, аз все още се доверявам на споделените там рецепти и често ги изпробвам. От доста време бях хвърлила око на едни мъфини със заквасена сметана, които беше споделило едно от момичетата в нейния блог и най-накрая ги направих. Хиляди пъти съжалих, че досега съм пропуснала тази прекрасна рецепта. Горещо я препоръчвам!!!! Освен, че мъфините стават изключително сочни и нежни, те са много равни отгоре, което ги прави подходящи за декорация със захарно тесто. Могат да бъдат напълнени с течен шоколад или шоколадов крем :), да им се поставят парченца шоколад или някакъв плод. Изобщо пълнежът е според желанието!


Още веднъж хиляди благодарности на Ина за споделената рецепта :)

Ето как ги направих аз

СОЧНИ МЪФИНИ

Продукти:
3 големи яйца
2/3 ч.ч захар /170г/
80г меко масло
200г заквасена сметана
1 1/3 ч.ч брашно /170г/
/ако искате да ги направите с какаов вкус може да добавите 2-3 суп.лъж какао, разтворено в 3-4 суп.лъж гореща вода/
2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилена захар или ванилия

Приготвяне:
Яйцата се разбиват леко. Добавя се маслото и заквасената сметана. В отделна купа се смесват сухите съставки - захарта, брашното, бакпулвера и ванилията. Към тях се добавя течната смес и отново се разбръква докато всички съставки се слеят добре. Изсипват се в подходящи формички. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 15 минути.



7 коментара:

  1. Веднага се почерпих едно виртуално сърце))) Изключително се радвам, че рецептата се ползва толкова много))) Между другото, пробвах и с повече брашно.

    ОтговорИзтриване
  2. Вече, са любими в къщи! А на теб как ти се сториха с повече брашно? Аз пробвах заради шоколадовите копчета, че иначе ми потънаха, но като вкус и с по-малко брашно пак много ни харесаха :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като правило, поне аз така се водя, когато слагам пълнеж, било плодове, шоколад, не напълно течени, като сладко, защото то няма как да не потъне, винаги слагам малко повече брашно (поне още 2 с.л.). Когато са с повече брашно без пълнеж, пак се изяждат много бъзо))) просто става малко по-сухи, като че ли. Но като се приберат в кутия, омекват и се овлажняват пак.

      Изтриване
  3. Изглеждан много апетитни :) И аз ще се почерпя с едно сърце! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Охооо, усещам, че са сочни само на снимка! Ще се пробват!

    ОтговорИзтриване
  5. Габи, благодаря ти!
    Диди, наистина заквасената сметана ги прави по-сочни от всички други рецепти , които съм пробвала досега :)

    ОтговорИзтриване
  6. И аз да споделя, че ги направих и свършиха за нула време. Стилиан /синът ми/ много ги хареса и отбеляза, че са "различни". Стават ми много на сърце и ще експериментирам с тази рецепта като основна, и ще добавям разни други екстри.....
    Анита, мерси много за рецептата, както и на авторката и.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...