Любими ястия

Ако можеше да не готвя други неща щеше да бъде много хубаво, но за съжаление освен десерти трябва да се ядат и други храни.
Ето най-често приготвяните и любими на нашето семейство храни :)


Зеленчукови кюфтета с два вида семена на фурна

 



 






ФУСИЛИ АЛА "ИЗПРАЗНИ ХЛАДИЛНИКА"



 


ПИЛЕШКИ ПУРИЧКИ "ХЕПИ"

Продукти:
500г пилешко бон филе /може и обикновено, но аз предпочитам това/. Всяко от филенцата се нарязва на две части по дължина и се наръсва с малко сол и черен пипер и се оставя на страни.
За соса: 1 суп.лъж. мед, 100г майонеза, 70г горчица, щипка индийско орехче. Всичко се обърква добре, като медът предварително се разтопява и в тази марината се накисва месото.
За панировката: 40г брашно, 20г царевично брашно или галета. Отделно още 20г брашно, 40г счукани на едро бадеми и 50г пармезан.В друга купичка 1 разбито яйце.
Приготвяне. Предварително се загрява фурната на 180градуса. В тава се слага хартия за печене. Лентичките месо се топят първо в брашнената смес, после в яйцето и накрая в бадемите и пармезана. Нареждат се в тавичката и се изпичат до порозовяване. При мене стана за около 10-12минути. Не трябва да се препичат , за да останат сочни вътре. Последният път ги направих без бадеми и пак станаха страхотни! Може да се направи отделно сос от горчица,майонеза и кис.мляко, в който да се топят филенцата. Със зелена салата или салата айсберг става страхотна вечеря. Освен това се приготвят за не повече от 30-40минути, което за мене влиза в списъка на бързите вечери. Може и да се изпържат , но не съм пробвала, понеже пърженото много не го предпочитаме вкъщи.
Добър апетит!


  








1 коментар:

  1. МЕжду другото, огромен фен съм на рецепти тип "изпразни хладилника" :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...