петък, 15 март 2013 г.

Пилешки бонфиленца с топено сирене


Ето и поредната солена рецепта. Отново е от категорията любими :)  Това е най-често приготвянето ястие с пилешко месо в къщи. Децата много го харесват, става бързо, подходящо е при диети :) и е много вкусно.

Продукти за 4 порции
600г пилешко бон филе
1 кутийка топено сирене "Президент" /на триъгълничета/
щипка сол, черен пипер, къри

Приготвяне:
Всяко от филенцата се поставя между домакинско фолио, или в найлонова торбичка и леко се начуква докато стане съвсем тънко. Точно затова трябва да е сложено в нещо, защото иначе филето се разкъсва. Наръсва се с подправките. Загрява се тефлонен тиган и филенцата се изпичат без мазнина, до порозовяване от двете страни. Нареждат се в кутия с капак. Ако желаете може да ги намежете с бучка масло. Докато са горещи се подреждат плътно едно до друго и върху всеки ред филенца се поставя от топеното сирене, накъсано на малки парченца. Накрая се завършва с топено сирене и се поставя капака , за да се задушат. След 10 минути са готови за сервиране :)
Перфектната гарнитура е настъргани моркови или задушени зеленчуци :)
Добавете надпис

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...