неделя, 9 март 2014 г.

Веган "Рафаело"

Ето , че още един осми март отмина. Както всяка година и тази му отдадохме необходимото значение. С годините, като че ли остана само удоволствието от изненадите , които ми приготвят децата. И тази година успяха много да ме  просълзят :) с ръчно направен от голямата ми дъщеря колаж, а двамата малчугани дружно се включиха в поднасянето :)

 

От мъжа ми имаше само простичкото "Нали знаеш, че те обичам не само днес :)" Ами да...., знам ...., той е толкова неромантичен, че не съм и очаквала друго :)

И тъй като деня и нощта преди осми март прекарах между оцета и панадола, заради 40-градусова температура на средния ми син, време за нещо сладичко не остана. 
Затова пък днес, след празника ми дойде музата да пробвам нещо ново и различно. Предвид Великденските пости , които са в момента съм сигурна, че на много от вас ще им допадне днешната рецепта.

ВЕГАН БОНБОНИ "РАФАЕЛО"


Продукти за около 20-25 бонбона

100г белени сурови бадеми
100г белени сурови лешници
8-10 бр сушени кайсии
2 суп.лъж сусамов тахан /ако не харесвате особения вкус на тахана, може и да го пропуснете или да сложите само 1 суп.лъж, но на нас много ни харесва с него/
2 суп.лъж течен мед
2 пак /общо 40г/ кокосови стърготиниПриготвяне:
Ако ядките не са готови обелени, трябва да ги накиснете за 3-4 минути в гореща вода и да ги обелите. След това се накисват да 4-5 часа в студена вода. Сушените кайсии също се накисват. След това се изчеждат много добре и се слагат в блендер заедно със сусамовия тахан и меда. Блендират се докато станат на плътна гъста паста. Добавя се около 2/3 от кокосовите стърготини и се разбърква хубаво. След това сместа се оставя в хладилника да се охлади. Правят се топчета и се овалват в останалите кокосови стърготини.
Ами това беше моя следосморатенски поздрав! Бъдете много усмихнати и се чувствайте обичани във всеки един момент!

Поздрави
Ани
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...