неделя, 4 ноември 2012 г.

Мъфини с парченца шоколад :)

Въпреки че често съм била с предубеждение към готовите смеси, този път не мога да не скрия възхищението си от вкуса , който се получи при тези прекрасни мъфини.

Моя обичана приятелка, с която ни свързва четиригодишно виртуално приятелство, това лято мина през Бургас и най-после вече не се познаваме само виртуално, ами и реално. Това ме направи изключително щастлива, за което много й благодаря. 
Дони е от онези прекрасни хора, с които не ти е необходимо да се познаваш детайлно , за да водиш дълги и приятни разговори и да ти се иска те никога да не свършват.  За съжаление не може да се случва често, но пък затова винаги, когато е възможно е с голямо удоволствие. 
Затова, когато ми писа, че тази седмица ще идва пак към Бургас, бях на седмото небе. Успяхме да се видим само за един час, но пък се чувствах прекрасно след срещата и с нетърпение ще чакам следващата, като се надявам този път аз да успея да й гостувам в София :)
Малко се отплеснах , но много ми се искаше да разберете колко готино се чувствам след такива срещи.
И така, знаейки за моята "Сладка страст" , Дони ми донесе една кутийка с готова смес за мъфини, които на картинката изглеждаха невероятно изкушаващо.
Едва се сдържах още вечерта да не ги направя. :) На следващата сутрин, обаче вече нищо не можеше да ме спре.
Рецептата е изключително лесна.
Към готовата смес се добавят:
2 яйца
125г разтопено масло
75 мл прясно мляко.
Всичко се разбърква със сместа от кутийката, добавят се парченцата шоколад и се пълнят 12 капсулки. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Ииии...воала ..... Резултатът е 12 броя страхотно ароматни и пухкави мъфинчета, които нямат търпения да бъдат изядени. Е, при нас това се случи веднага. Много за кратко време оцеляха, едва успях да ги снимам :)


2 коментара:

  1. Ани, на мъфин вълна ли си тия дни :) Да ти кажа, не съм се доверявала много на готовите смеси, но за мързела си заслужава да опитам, че децата много обичат, а аз вече много рядко правя :)

    ОтговорИзтриване
  2. Вики, изключително много са на почит мъфините вкъщи, особено зимата :) За първи път ползвах готова смес и със сигурност няма да е за последен :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...