сряда, 6 февруари 2013 г.

Крем с бишкоти и нар

Когато направих Овесено-бадемовия чийзкейк , реших, че кремът може да се използва и по друго предназначение в друга комбинация. Освен това имах доволно количество Нар и трябваше да му намеря рецепта :) И аз като шивачът, който заради едно копче ушил цял балтон :)

Кремчето, което направих се получи изключително леко и приятно на вкус и не можа да пренощува в хладилника, тъй като децата го нападнаха още преди да е стегнало напълно. Хубавото е, че не е необходимо да се чака прекалено много, а може да се консумира само няколко часа след като е направен :)

Бял крем с бишкоти и нар

Продукти за 6 порции:
12 бр бишкоти "Савоярди"
200 г крема сирене
4 суп.лъж. пудра захар /ако обичате по-сладко може да я увеличите/

200г течна пълномаслена сметана 30-35%
2 суп.лъж кристална захар
200г заквасена сметана
1ч.л. желатин + 30мл студена вода
50 мл сок от ананас за сиропиране на бишкотите /може да използвате някакъв светъл компот или фреш от цитрусов плод, или консерва ананас/
зрънца от нар



Приготвяне:
В купа се слага крема сиренето и се разбърква с пудрата захар. Прибавя се заквасената сметана. В друга купа с миксер се разбива течната сметана докато стане на пяна и се прибавя кристалната захар. Бърка се докато стане на крем и тогава се прибавя към останалите продукти. Желатинът се накисва в студената вода и се оставя да набъбне за 10 минути. След това се слага на водна баня докато се втечни. /Оставя се леко да поизстине, защото ако се сложи горещ към другите продукти може да пресече сметаната./ Добавя се с непрекъснато бъркане към приготвения крем. 
Изсипва се малко от крема на дъното на чашата, след това се поставя една бишкотка разчупена на две и потопена в сока от ананас /съвсем леко ги топвайте, защото те ще си поемат от крема/  След това се слага околo 2см крем и се поставя втората бишкотка и пак се залива с крем. Накрая се поръсва със зрънца от нар. Ако ползвате компот от ананас може да отцедите плода и да сложите парченца в крема :) Приберете кремчето за 2-3 часа в хладилника и може да гo хапнете. Още по-вкусен е на следващия ден.


Ако не разполагате с достатъчно високи чашки, може и да сипете кремчето в обикновени купички

Прекрасен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...