петък, 9 август 2013 г.

Торти за малки и пораснали момчета

Днешната публикация е посветена на торти, които съм направила за малки или вече пораснали момчета. Те са много различни една от друга, но пък всички ми доставиха голямо удовоствие при сътворяването им.

ТОРТАТА НА ЧОЧИ ПО ЛЮБИМАТА МУ КНИЖКА



Тази тортичка направих още през месец май за момченцето на наши съседи. Бяха ме предупредили преди време, че ще искат нещо вкусно за 3-тия рожден ден на Стефан, но до последно и самата аз не знаех какво точно. Оказа се, че малкият палавник има любима книжка с превозни средства и с майка му решихме тортата да пресъздава колите в нея. Оказа се доста забавна и съвсем различна торта. А когато дойдоха да я вземат малкият рожденик веднага си позна Полицейската кола, което означаваше , че съм успяла в пресъздаването на идеята и още повече ме зардва.


Прекрасният рожденик :) 



Майката на Чочи избра като вкус за тортата бели ванилови блатове и лек крем брюле, към който аз за разкош добавих и малко маскарпоне :) 




"МАЙСТОР МАНИ"  ЗА МАРТИ И ТОРТА "ДЪГА" 

Следващата торта е за едно момченце от София, което и тази година празнува рождения си ден на морето. Миналата година за него беше ето тази торта. Тази година темата отново беше "майсторска", но вече по любимото му филмче за Майстор Мани.


 Майката на Марти избра Торта "Дъга" с пълнеж от чийзкрем и парченца бял шоколад с ягоди


Рецептата за блатовете е адаптирана от тук

Блатове "Дъга"
Продукти:
250 г  масло
300мл прясно мляко
150мл течна сметана
500 гр захар
450 г брашно
5 ч. л. бакпулвер
щипка сол
7 белтъка
2 пак ванилия

Приготвяне:
Мекото масло и захарта се разбиват до побеляване. Към тях се добавя течната сметана. В отделна купа се смесва брашното, ванилията и бакпулвера, разбръкват се добре и се добавят към маслената смес. Отделно се смесват белтъците и прясното мляко и на 3-4 пъти се добавят към останалите продукти. Цялата смес се разделя на 6 равни части. /аз използвах пласмасови кутии за еднократна употреба/ Всяка от частите се оцветява в желания от вас цвят. Задължително използвайте специални бои за сладкарски и хранителни цели. Използвайте тава с размери 20/25см, която преди всеки блат застилате с хартия за печене. / В случай, че искате кръгла торта, посоченото количество е за тава 26 см/ Всяка платка се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 10-12 минути или до суха клечка. Като видите , че ъгълчетата на блата си променят цвета го проверете дали е готов. Оставете блатовете да изстинат добре и тогава сглобете тортата.

Чийз крем с бял шоколад с ягодов пълнеж
Продукти
800 мл млечна неподсладена сметана + 3-4 суп.лъж кристална захар /ако използвате подсладена сметана пропуснете кристалната и пудрата захар/
5 пак крема сирене /по 200г всяко/
2 пак желатин
1 кут. подсладено кондензирано мляко
100г пудра захар
300г бял шоколад с ягодов пълнеж
Приготвяне:
Млечната сметана се разбива докато стане пухкава. Крема сиренето се разбива с кондензираното мляко и пудрата захар. Желатинът се разтваря в 80мл вода и се оставя за 10 минути да набъбне. След това се втечнява на вода баня. След като се охлади до телесна температура се добавя към крема сиренето и кондензираното мляко. Разбърква се до хомогенност. След това всичко се добавя към млечната сметана. Оставя се за около 30мин в хладилника. При сглобяването на тортата използвайте правоъгълен тортен ринг или си направете такъв от алуминиево фолио. Редите блат крем и поръсвате с предварително натрошен бял шоколад с пълнеж от ягоди. В случай , че няма да декорирате тортата със захарна декорация , предвидете крем и за измазване на тортата отгоре.


ТОРТА "ХОБИ - ФОТОГРАФИЯ, ФУТБОЛ И БАЙК"

Следващата торта е за едно вече пораснало момче, с  разностранни интереси. Димитър става на 12г и си има много различни хобита -  фотография, колоездене и футбол. Тортата е съвкупност от тях :) и подарък за него от моя близка приятелка. Като вкус тя избра бели и какаови блатове в комбинация от бял и шоколадов крем.




ТОРТА "БМВ"

И последната торта от днешната публикация е за един автомобилен фен на марката БМВ. Тортата е изненада за него от съпругата му и синът му. Вкусът е лек и летен - бели ванилови блатове, чийзкрем /виж рецептата за Тoрта "Дъга" -1/2 дoза/ и много малини и боровинки


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...